Kurt Rasel na snimanju filma slomio neprocenjivu gitaru



Da li ste videli The Hatefull Eight?

Sećate li se scene u kojoj Kurt Rasel zgrabi gitaru od Jennifer Jason Leigh i razbija je?
Pa, to nije bila rekvizit gitara, več skupocena gitara iz 1870-e sa šest žica koju su za potrebe snimanja filma pozajmili od Martin Guitar muzeja. I nepotrebno je reći da muzej nije bio srećan.

"Obavešteni smo da je to bila nesreća na snimanju", kaže [direktor muzeja Dik] Boak. "Pretpostavljamo da je skela ili nešto palo na nju. Mi razumemo da se stvari dešavaju, ali u isto vreme ne možemo to olako prihvatiti. Sve ovo o ubacivanju razbijanje gitare u scenario i da neko nije obavjestio glumca o vrijednosti gitare, to su sve nove informacije za nas. Mi nismo znali ništa o scenariju ili o tome da Kurt Raselu nije rečeno da je to bio neprocenjiv, nezamenljiv artefakt od Martin muzeja.

Mikser zvuka Mark Ulano, rekao je da je replika gitara trebalo da zameni originalnu neposredno pre nego što je trebalo da bude razbijena. Međutim, on je rekao da niko to nije saopštio Raselu koji je nastavio i nesvesno uništio skupe nasledstvo.

Muzej je objavio da više neće pozajmljivati za filmove, što nije velika uteha. Gitara je nepopravljivo uništena, i čini se gomila novca ne bi uradila mnogo da pomogne, jer gitara je bila toliko retka.

0 comments:

Post a Comment