10 stvari koje verovatno niste znali o Šon Binu


Od 1998. do 2008. godine Šon Bin je igrao vojnika Napoleonove ere Ričarda Šarpa i to u 16 ​​epizoda televizijskg serijla Sharpe, na osnovu najbolje prodavanih romana Bernarda Kornvela..
Sada, u dva dela History Channel serijala, Šon Bin u Vaterloo, pokušava da otkrije kako je izgledao život vojnika koji su se borili u bici i da ispriča priču o dramatičnim događajima od 18. juna 1815.
Dok je Šon je zauzet pružajući nam informacije o Vaterlou, možda bi trebalo da odvojite malo vremena da se upoznamo sa nekim zanimljivim malo poznatih činjenica o njemu,.
10. Šon Bin je razmatran za ulogu Džon Smita u Diznijevom filmu iz 1995. godine Pokahontas, ali je izgubio od Mel Gibsona.
9. Igrao je pokvarenog agenta 006, Alek Treveliana, u GoldenEye, ali Šon Bin je bio ranije na audiciji za ulogu samog Džejms Bonda u 1987 ya film Living Daylights.
8. Dok je snimao scene borbe za film 1992 Patriot Games ko-zvezda Harison Ford slučajno je uhvatiio Šona sa brodskom kukom što dovodi do osam šavova i trajnog ožiljka iznad oka.
7. Pravi ožiljak je namerno istaknut sa šminkom u TV seriji Sharpe da bi dodao karakteru i priči ovog svog lika.
6. Šon Bin ima užasan strah od letenja i izbegava taj način koliko međunarodna filmska zvezda to može. To je značilo da dok su njegove ko-zvezde iz Gospodara Prstenova putovale helikopterom sa seta na set Šon bi se odlučio za pešačenje preko nepristupačnog terena umesto toga.
5. Njegovo pravo ime je Šon Marko.
4. Šon Bin često greškom dobija poštu fanova koja je namenjena Rovanu Atkinsonu i njegovom besmrtom Mr. Binu.
3. Dana 13. aprila 2012., vebcomic umetnik Petar Čiikovski od Rock Paper Cynic napravio je ono što je postalo poznato kao vic "Sačuvaj Šona Bina". Vic je bio zasnovan na ideji da je izgledalo Binovi likovi često ne dožive kraj filma ili serije u kojem nastupaju.
2. Ideja da Bin umre na ekranu više od drugih glumaca je postala toliko rasprostranjena da su neki ljudi zaista prošli kroz filmove matematikom uklonili nedouice. Prema Nerdist.com Šon Bin je zapravo četvrti u liniji za titulu najviše smrtnih slučajeva na ekranu i to iza Džon Hurt (42), Bela Lugoši (36), i Vinsent Prajs (33). Ukupno, Šon Bin je u decembru 2014. godine imao 25 smrti na ekranu.
1. U 2014 na onlajn "Ask Me Anything" sesiji Šon je otkrio sledeću bizarnu priču:
"Otišao sam do kuće Nikolasa Kejdža, popili smo nekoliko pića, igrali bilijar, i on je slučajno srušio i slomio njegov izuzetno vredan primerak lobanje praistorijskog pećinskog medveda. Bio je veoma uznemiren zbog toga, a sutradan ga je sahranio u polju. "

0 comments:

Post a Comment